1. Inleiding   2. Introductie-gebruik  3. GebruikersTips   4. Excel2Sepa-downloaden   5. Bestellen   6. Algemene-Voorwaarden

Inleiding

In het nieuwe Europese betalingsverkeer kunnen consumenten en bedrijven vanaf 2014:

Een andere noodzakelijke uitbreiding hiervoor is ook dat het bestaande bankrekeningnummer werd uitgebreid tot het Internationale BankAcount Number (IBAN).

Tot nu toe - mei 2020

Naast ons freeware tool Excel2Clieop stelden we in het derde kwartaal van 2013 het nieuwe tool Excel2Sepa als evaluatieversie beschikbaar. In deze periode vernamen we graag van u uw bevindingen, opmerkingen en eventuele ondervonden problemen, zodat we het tool in deze periode waar nodig konden verbeteren.
Sinds eind 2013 kunt u voor een periode van 30 dagen de Excel2Sepa evaluatieversie zonder aanschafkosten gebruiken en uit proberen. Na deze 30 dagen vervalt het evaluatie gebruiksrecht en kunt u tegen een bescheiden bedrag van € 50,- het tool Excel2Sepa aanschaffen voor de (cosmetische) omzetting van Excel of CSV betalingsbestanden naar het SEPA XML/pain bestandsformaat.

De huidige versie Excel2Sepa is 3.2.3, build 03-06-2020.

Deze onderhoudsversie bevat extra controles op mogelijke fouten bij de omzetting en de toevoeging voor wereld betalingen op basis van andere valuta dan de euro. De ABN AMRO bank stelt sinds vorig jaar het verplicht om bij Zakelijke Betalingen ook per batch de totalen van het aantal betalingen en de bedragen op te nemen. Dit zijn overigens optionele velden volgens de Sepa PAIN specificatie. Deze velden zijn nu standaard opgenomen. Voor gebruikers met een Bank ParisBas (BNP) rekening bestaat er nu de optie om een SHA-256 checksum aan het Sepa bestand toe te voegen.

Planning 2020

Op dit moment (begin mei 2020) is voor dit jaar nog geen onderhoudsversie gepland, mede omdat er op korte termijn geen wijzigingen in het Sepa betalingsverkeer worden verwacht.

Wel is in april voor Open Office/LibreOffice Calc een export macro script gemaakt, zie hieronder of onze download pagina.

Hoe verder

Als u interesse is gewekt, kunt u eerst de Introductie pagina doornemen en de gebruikerstips, zie hiervoor de links rechtboven op deze webpagina. Daarna kunt u de evaluatieversie downloaden. Neem hierbij ook kennis van de Algemene Leverings- en GebruiksVoorwaarden Excel2Sepa.

Enkele belangrijke punten voor het gebruik van Excel2Sepa:

Hoe te beginnen: met een gefaseerde overgang

Uw commentaar, suggesties en feedback worden door ons zeer op prijs gesteld, u kunt deze mailen naar het onderstaande email adres. Waarvoor bijvoorbaat onze hartelijke dank.

Nadere informatie over het Europese SEPA XML/pain formaat vindt u bij uw bank of op de diverse Sepa sites en fora.

Desgewenst kunnen we u ook begeleiden bij de invoering van Sepa XML/pain, voor nadere informatie kunt u het informatieformulier invullen of een email sturen naar info@jwteunisse.nl.