Bijgewerkt: 1-1-2023


Uitwisseling van Kennis en Ervaring

In de loop der jaren zijn er een aantal artikelen gepubliceerd en tools/utilities ontstaan, die we graag met ge´nteresseerden delen:

 1. Excel2Sepa: een shareware conversie programma voor het omzetten van banktransacties voor de Euro incasso of zakelijke betalingen van een Excel  of een type CSV bestand naar het Europese SEPA XML-pain en/of het BTL91 format. Excel2Sepa kan voor een evaluatieperiode van 30 dagen worden gedownload en worden besteld via deze website.

  Voor gebruikers van Open Office of LibreOffice Calc is er nu sinds 28 april 2020 voor zowel Credit Transfer als Direct Debit (Incasso) een voorbeeld Calc ODS bestand beschikbaar. Met behulp van een Export2CSV macro wordt het Calc bestand naar het type CSV bestand omgezet om vervolgens met behulp van Excel2Sepa een Sepa XML bestand aan te maken:
 2. Een artikel over mijn ervaringen met het Tikkie API Portal t.b.v. de facturering van artikelen voor een goede doelen organisatie.
 3. Internet of Things (IoT) en Domotica: een serie Engelstalige artikelen over mijn IoT ervaringen met het ontwikkelen van een domotica systeem:
 4. Coaching- en begeleiding van medewerkers bij veranderingstrajecten;
 5. Projectmanagement tools zoals een checklijst voor het reviewen van projectplannen (ProjectReviewList.std.doc) in MS-Word formaat;
 6. ICT-audits en ISO-9000 audits;
 7. ICT Interimmanagement diensten;
 8. Een Euphoria scripting taal bibliotheek met diverse functies en procedures, (prcfunc.ew in prcfunc.zip formaat). Zie ook de link naar OpenEuphoria:
  Surprising to many, Euphoria is one of the fastest interpreted languages around however for more speed and ease of distribution Euphoria also includes an integrated Euphoria to C translator. Euphoria provides subscript checking, uninitialized variable checking, garbage collection, and numerous other run-time checks, and is still extremely fast.
 9. ITIL presentatie, gehouden op de Nationale IT beheer dag 1997 met als titel "Het Beste ITIL Tool Voor U!?". (itillezing970318.pdf);

Uw commentaar, suggesties en feedback worden door ons zeer op prijs gesteld, u kunt deze mailen naar het onderstaande email adres. Waarvoor bijvoorbaat onze hartelijke dank.


JWT Informatica- & Projectadvies -- Balistraat 35 - 3818 AJ AMERSFOORT
Telefoon: +31 (033) 463 11 13 - info@jwteunisse.nl